-----------------------------------
Erwin
14 Feb 2022 09:57


-----------------------------------
Foarte interesantă această discu&#539;ie.

Celula primarei este turnată din aliaj &#537;i are 3 padele din plută puse pe un cerc cu 3 spi&#539;e destul de groase pe care este a&#537;ezată oglinda. La un alt telescop de acelea&#537;i dimensiuni la care am lucrat acum 2 ani care era de la Skywatcher oglinda era sprijinită doar pe margine. Revin cu poze. 

Eu aveam de gând să păstrez cât mai mult din telescopul original, la început &#537;i tubul, doar să-l prelungesc cu tablă, cu condi&#539;ia să-i aflu lungimea corectă. Cum am spus la început, tubul vine din USA, este marcat cu brandul Orion, chiar dacă este fabricat în China &#537;i scrie pe etichetă, el respectă designul original. 

Nu a&#537; înlocui focuserul dar l-a&#537; scurta &#537;i poate înlocuirea buc&#537;ei de 2" care acum este o prelungire în afara tubului port-ocular cu alta la interior va fi suficient. 

Doar că cine l-a "aranjat", un proprietar anterior, nu a &#539;inut cont de câteva lucruri de bază. Voi încerca să fac măsurătorile &#537;i să le trec prin softurile de design de la Mel Bartels în care am destulă încredere.