-----------------------------------
Mircea Pteancu
22 Feb 2022 01:14


-----------------------------------
Marius

Ai primit telescopul bine dotat daca ti-au trimis oculare Plossl de 25mm si 10mm si Barlow 2x.
Particula ''Super'' e gargara de marketing.

Despre completari viitoare cu accesorii:

- da, un ocular de camp mare pe 2'' prinde bine la casa amatorului, sa fie intre 25mm si 30mm si camp de 60 grade sau mai mare

- ocular de 7mm va fi bun la Deep Sky si planete. 
Cel de 8mm s-ar suprapune cu zoomul, daca vei vrea sa-ti iei unul. Nu-i vad folosul nicicum celui de 8mm. E prea apropiat de 10mm.
Sfatul meu este sa te dotezi cu oculare de 5mm si 6mm.
Apoi, dupa ce te familiarizezi cu lumea intunecata si inconfortabila a maririlor mari, unul de 4mm.

-ocularul de 15-18mm este complet inutil, e ''ocular de babe''. E pentru cei care observa in vacanta de vara la mare si apoi in cea de Craciun, la munte.
Cerul se deschide abia de la 12mm in jos.
Cel care a decis sa livreze telescoapele cu oculare de 25mm si 10mm ori se pricepe ori a nimerit-o din plin.

Disclaimer: sunt parerile mele, dar sunt consecvent, iti recomand lucruri testate personal, nu-mi dau cu parerea pe neincercate. 
Eu am oculare de 2.5mm-3.2mm-4mm-5mm (doua)-6mm (vreo patru)-7mm -7.5mm-9mm-10mm-12.5mm. Nimic pana la 25mm (mai multe) ... doua zoomuri 8-24mm - 30mm/ 2''x60* si 32mm/2''x70*. 

Succes, Mircea