-----------------------------------
K-Pax
04 Mar 2022 02:10


-----------------------------------
Buna din nou,

Au trecut cateva zile, a sosit ocularul, cartile, lucruri de care m-am/ne-am bucurat foarte mult dar din pacate stirile astea m-au bulversat cu totul ... incerc sa ma concentrez pe lucruri frumoase si sa continui cu planurile si in ceea ce priveste studiul meu  si sa imi fac un temele pentru prima ocazie cand vom ajunge la cabana.
M-am mai familiarizat cu un nou termen azimut si cateva constelatii in schimb nu am apucat sa studiez ce sunt norii de stele mentionati intr-o postare mai sus dar cu Calea Lactee ma laud ca avem ocazia sa o admiram vara in toata splendoarea ei deoarece e pe aceea portiune de cer unde nu este nici poluare luminoasa, nici varfuri de brazi, e camp deschis dintr-o parte in alta.
Daca sotul nu se lauda cu ele, ma laud eu cu 2 poze facute de el, eu inca nu am asa indemanare. Nu sunt prelucrate asa cum s-ar cere la astrofotografie dar pentru noi oricum sunt o mare bucurie si sunt frumoase si asa. Intr-una se vede Calea Lactee iar in alta a reusit sa prinda Andromeda. 
Andromeda ramane un mister pentru mine ca desi avem puncte de reper ca sa ne orientam, eu inca nu am reusit sa o gasesc cu telescopul.
Zile linistite si cer senin va doresc!