-----------------------------------
Alexandru Claudiu
12 Mar 2022 02:17


-----------------------------------
Am citit in manualul de la ASIAIR ca ASI 533(!), ASI 2600 si ASI 6200 au nevoie de incarcare separata la o sursa de 12V,  nefiind recomandat ca aceste camere sa fie alimentate prin intermediul ASIAIR.
Nu scrie de ce aceste camere fac exceptie de la regula ... Asadar ASI 533 este recomandat sa fie alimentata separat de la o baterie care scoate 12V sau de la priza printr-un adaptor care scoate 12V.

Oricum am facut cateva teste si am vazut ca ASI 533, totusi, poate fi alimentata prin ASIAIR: am legat ASIAIR la bateria "Celestron Powertank Lithium Pro LiFePO4 159Wh", iar din ASIAIR am alimentat camera ASI 533. 
Am facut o biblioteca de DarkFrame-uri la 0 Celsius, la GAIN 150 si 120, la 60s, 120s, ... , 300s. 
In acest caz, testul fiind in casa (unde erau aprox. 20 grade), a trebuit sa raceasca doar cu -20 mai putin fata de ambient. A folosit cam 40% din puterea de racire, iar bateria a tinut aprox. 14 ore.

Informatiile gasite sunt putin contradictorii: manualul spune ca ASI 533 nu tb. alimentat prin ASIAIR, insa pe site-ul ZWO la intrebari si raspunsuri apare ca este posibil sa legi ASI533 direct la o iesire de 12V din ASIAIR ...


O alta dilema ar fi: sa-mi dau seama daca alimentarea de la bateria CELESTRON a ASIAIR-ului se face de la mufa gen bricheta de masina care ofera 12V si 10A, sau de la cealalta mufa a bateriei care ofera tot 12V dar 5A.....?