-----------------------------------
saiph
13 Ian 2008 14:44


-----------------------------------
foarte frumoasa foto!  felicitari!  :)
nu ai folosit filtre?

o intrebare as avea si eu, totusi.
daca acesta e telescopul cu care ai facut expunerile,
( http://www.cloudynights.com/classifieds/showproduct.php?product=7649&sort=&cat=11&page=2 )
de ce se vad asa spike-urile de la Alnitak? 

ca si cum ar fi usor decolimat, sau ceva s-a intamplat in timpul expunerilor... o dezaxare, ceva. stiam ca de obicei tepii de difractie ieseau simetrici si fara vreo directie preferentiala, printr-un astfel de instrument (ca sa nu zic ca nu prea am vazut tepi la stelele facute prin telescoape fara brate de secundara, decat foarte rar).

cu culorile e vechea problema: daca lasam culorile mai nealterate, nu mai creaza o impresie vizuala suficient de puternica; daca accentuam culorile ca sa vada tot omu ce frumuseti se "ascund" printre stele, hop!, stramba din nas "naturalistii"... cu tot respectul! ;)
eu zic ca-i prea buna compozitia cromatica. nu vad cine ar putea opri pe cineva (ca si mine, de altfel :P) sa accentueze culorile pana se satur(eaz)a in PS-CS, sau PI, sau ce alte softuri mai folosim  :D  am incercat chestia asta acum, si cu toata bunavointa, tot iese tenta rosiatica, atat de caracteristica expunerilor urbane (lasand la o parte gazul din IC434... ala stim cat se intinde, la asemenea timpi).
la cat mai multe!

multa bafta in continuare!  sper ca in curand sa postez si eu cateva "teste" de genul asta.  putintica rabdare...   

cer senin!