-----------------------------------
florin1982
26 Apr 2006 16:03


-----------------------------------
Si totusi de ce au fost considerati cei din Galati rai by default si nu buni by default? Fiind "pus pe raspunsuri" puteti probabil sa raspundeti la aceasta intrebare.

Eu inca astept raspunsurile de pe topicul cu observatorul in care intrebam punctual vizavi de Soare, climat-> mai precis adresa unde puteti gasi intrebarile este: http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=398&start=30

vedeti mesajul meu trimis: Trimis: Mie 04 19, 2006 2:52 am


... asteptam raspunsuri de la cei care au acuzat. Dar vad ca desi am intrebat, intrebarile respective nu si-au gasit raspunsul. E posibil ca cei care au acuzat sa fi acuzat din invidie, asa cum si d-voastra recunoasteti mai jos, si astfel sa nu aiba raspunsuri. Acesta este cazul? Daca nu... NU astept sa-mi spuneti nu ci astept raspunsurile punctual la ceea ce am intrebat pe topicul "observatorului din Galati".

Multumesc,
Florin

Astronomia in Romania are probleme grave (nu numai ea dar despre asta  vorbim). Astronomia nu se mai preda in liceu, observatoarele existente sunt vechi si prost amplasate, personalul este si el invechit si acrit. In ceea ce ne priveste direct, miscarea de amatori este divizata, fiecare cu ifose si pretentii, incercand sa tragem de o turta slaba. Eu nu vorbesc in necunostinta de cauza. Miscarea de astronomi amatori din Galati este cel putin subtire. Faptul ca au reusit sa atraga niste fonduri pe cai oculte e normal sa starneasca invidie. Atribuirea unui telescop de 40 cm e cel putin bizara avand in vedere ca profesionistii de la Bucuresti au un 50, cei de la Cluj 40 iar cei de la Timisoara un 30. Amplasarea lui intr-un oras este o eroare, eficienta lui scazand cu cel putin 3 ordine de magnitudine. Telescopul de 40 cm se face din fonduri publice (fie ele de la Galati sau aiurea) ca atare sunt necesare justificari.  Pentru care motive un telescop profesional (hai, semi-profesional) este atribuit publicului larg, in timp ce profesionistii si amatorii avansati sunt lasati de izbeliste?

Va rog nu mai puneti intrebari ca eu sunt pus pe raspunsuri.