-----------------------------------
nes
14 Ian 2008 09:57

Review SkyWatcher 130/900 EQ2
-----------------------------------
Salutare.
Dupa multe zile de asteptare si multe telefoane date la firma de curierat (caci am avut ghinionul sa prind zilele libere de sarbatori) mi-a sosit mult asteptatul telescop.
Prima impresie: grea jucarie.
De abia asteptam sa sa il montez si sa fac primele observatii, dar din cauza vremii care nu prea a tinut cu mine a trebuit sa aman acest moment (nu ca m-ar fi speriat temperaturile de -10 -18 gr. C, dar imi era frica sa nu afecteze componentele, iar orientarea apartamentului nu permite acest lucru)
De abia acum doua seri am reusit sa fac prima observatie din balconul unui prieten.
Nu am reusit sa vad decat luna in conditiile in care era putina ceata si lumina puternica de la iluminatul stradal.
Cu toate astea am ramas foarte impresionat de detaliile pe care le-am putut vedea, extraordinar.
Telescopul este f. usor de montat. In schimb mi sa parut un pic cam instabila montura, tremurand in momentul focalizarii.
Telescopul a venit echipat cu 2 oculare 25 mm si 10mm si un barlow 2x, chei si surubelnita; ma costat in jur de 760 ron cu tot cu transport.
Sunt foarte entuziasmat de "jucaria " noua, asta probabil si din cauza ca nu am termen de comparatie fiind prima data cand folosesc un telescop.
Am sa revin cu "impresii" in momentul in care am sa pot iesi undeva inafara orasului :D .
PS. In cazul in care nu am rabdare sa astept incalzirea vremii pot afecata temperaturile de -10 -5 gr. C oglinzile?
PS2. Este cineva din Botosani pasionat? Poate ne putem intalni ...