-----------------------------------
gheorghe adrian
01 Apr 2022 16:22

formula lui Maxwel
-----------------------------------
Dl Cadi
Ce am omis sa spun in postarea anterioara, este ca eu am considerat ca masa si sarcina sunt masuri ale efectului fizic pe care il produc in spatiul din jur. Am admis ceeace este unanim admis in comunitatea stiintifica. Si anume; ca masa si sarcina sunt surse (izvoare) de miscare in universul fizic. Efectul fizic produs de masa, sau de sarcina, in spatiul inconjurator este acceleratia. Si am spus ca integrala acestui efect pe suprafata inchisa in jurul surselor, da masa sau sarcina. Asa cum spune legea lui Gauss. Sunt unii care nu admit acest fapt dovedit experimental. Cerberul de pe -Scientia- sustinea hotarat ca nu este dovedit ca masa si sarcina produc acceleratie. Facand produsul intre acceleratie si suprafata inchisa, am gasit dimensiunile fizice ale masei si ale sarcinii. Din identitatea dimensionala masa-sarcina am gasit semnificatia fizica a marimilor (conceptelor) fizice. Din discutiile cu diferiti savanti, am vazut ca nu pot sa admita identitatea dimensionala masa-sarcina si confunda identitatea dimensiunilor fizice cu egalitatea masa=sarcina. Dar nu pot sa admita nici adimensionalitatea factorilor  G si k. Cand se vede imediat ca daca se inlocuieste in formulele de definitie, ale acestori factori, cu dimensiunile masei sau sarcinii, ca sunt niste adimensionali. Eu am aratat, cand am modelat  masa si sarcina, ca desi produc in spatiul din jur acelasi efect fizic, sunt structuri dinamice diferite si nu pot fi masurate cu acelesi unitati demasura. Din identitatea dimensionala masa-sarcina am gasit ca toate marimile fizice sunt masuri ale miscarii si se scriu ca relatii simple intre spatiu si timp (L;T). Fapt ce sustine ideea ca universul fizic are doar doua dimensiuni fizice. Si atunci orice model de univers cu mai multe dimensiuni fizice ar fi un model metafizic, departe de realitatea fizica.