-----------------------------------
gheorghe adrian
02 Apr 2022 13:54

Armonica fundamentala a sistemului armonic solar
-----------------------------------
Dl CAdi.
Vad ca am s-a ajuns de la -fundamentala sistemului armonic solar- la formula lui Maxwel si la adimensionalitatea lui G. Adimensionalitatea lui G rezulta imediat daca se inlocuieste  Kilogramul (masa) cu dimensiunea masei  L^3/T^2. Eu am gasit prima data adimensionalitatea lui  G cand am cercetat constanta lui Kepler.  Se vede ca aceasta constanta are dimensiunea masei. Pentru parametri Pamantului (K=Rt^3/Tt^2). Si am zis ca este masa potentiala (in camp) a Soarelui. Iar masa astrului ar fi masa structurata (in substanta). Din relatia constantei lui Kepler si din relatia masei Soarelui am scos pe  G  si am vazut ca apare ca raportul al celor doua mase si inca inpartit la 4.pi^2=39. In ce priveste semnul sarcinii electrice, eu am ajuns la concluzia ca este dat de sensul campului electric. In sarcinile de un semn sensul campului electric ar fi centrifug, iar in cele de semn opus, sensul campului electric ar fi centripet. La modelul electronului am gasit ca ar fi compus din doua semiunde, diametral opuse, de amplitudine foarte mare, care se rotesc pe cercul de raza electronului cu turatia de 10^20 rotatii/secunda, adica exact cu frecventa fotonului gama generator din care se naste electronul si cu viteza tangentiala de  c/137 m/s. Prin rotatia foarte rapida a structurii dinamice a electronului (a sarcinii electrice elementare), apare in spatiul din jur, campul electric pulsatoriu care face sarcina electrica a electronului. Si vreau sa spun ca figura (desemul) care apare, pe ecran, in experimentul  Shtern-Gerlach, dupa mine, reflecta cu fidelitate structura bipolara a electronului. Fiindca toata energia de repaus a electronului, respectiv enrgia cuantei constituiente este distribuita pe toata lungimea de unda a fotonului gama, respectiv pe tot cercul pe care translateaza una stationara de foarte mare amplitudine. In ce priveste particulele neutre electric, acest lucru s-ar datora tocmai faptului ca sunt compuse dintrun numar egal de semiunde pozitive si negative, intretesute, care se compenseaza reciproc si nu mai ramane ce sa interactioneze cu campul electeric exterior.