-----------------------------------
gheorghe adrian
04 Apr 2022 07:25

Fundamentala sistemului armonic solar
-----------------------------------
Cu privire la identitatea masa- sarcina, lucrurile sunt mai complicate.
Dl CAdi
Tot in legatura cu factorul gravific  G, cand am cautat semnificatia fizica a lui G, am gasit ca este un adimensional, care reflecta raportul a doua suprafete (arii). Si anume; raportul intre suprafata integratoare a campului gravific &#8211;adica suprafata pe care se aduna contributiile de camp ale tuturor particulelor componente, din masa corpuui- si suprafata generatoare de camp gravific, data de suma suprafetelor generatoare de camp ale tuturor particulelor componente din masa corpului. G=Sint/Sgen. Mergand pe acelasi principiu al raportului dintre suprafete, la modelarea neutronului, am gasit ca factorul gravific nucleonic  Gn=8.EPS,0. Asta mi se pare ceva foarte remarcabil. Fiindca arata legatura gravificului cu electricul si arata ca gravificul este derivat din electric. De aceea si gravificul este acceleratie ca si electricul. G=a; E=a=L/T^2. Adimensionalitatea lui  k  si a lui  EPS,0  a rezultat de la descifrarea semnificatiei fizice a constantei de actiune (a lui h), dar si de la deducerea capacitatii electrice a fotonului aflat in translatie libera prin vid. Cfv. Cu adimensionalitatea lui  G si k, din sistemul ecuatiilor lui Newton si Coulomb rezulta (reese) identitatea dimensionala masa-sarcina 
[M]=[Q]. Identitatea dimensionala masa-sarcina a rezultat si de la analiza dimensionala a circuitului RC. De unde rezulta o egalitate care nu are ca alta solutie decat identitatea dimensionala masa sarcina. Identitate care mie imi pare ca poate explica rational si coerent toate enigmele universului  fizic. Dar toate argumentele aduse, cu toata logica formulelor, pentru spiritele docte, foarte conservatoare, foarte puternic fixate in dogme, nu au nicio valoare, nu produc nicio relevanta fizica. Si se incearca in permanenta sa demoleze, sa perverteasca rationamentele. Daca aceasta teorie va veni din occident, savantii nostril, din spirit de obedienta, o vor elogia pe toate canalele. Asa cum au elogiat si relativitatea si cuantica si quarcii si stringurile si toate teoriile venite din occident. Fiindca toata stiinta ne vine din occident.