-----------------------------------
Claudiu
14 Ian 2008 19:48


-----------------------------------
RE: nu stiu daca am dat de inteles ca nu pricep marimile care caracterizeaza instrumentul meu sau ce rol au ele. Sa fim seriosi.

Am sa incerc o serie de filtre foto, am in dotare un set rusesc pentru fotografii alb-negru care contine pentru galben 2 modele. Galben si galben-orange, pentru ceatza. Oricum as prefera sa nu vad soarele in alb monocrom, mi se pare putin sec. 
Apropo, coatingul XLT este verde.. Sa mai incerc si cu un filtru verde ? (nu vreau sa para stupida intrebarea, stiu ca nu se poate considera un filtru real avind in vedere transmisia, dar poate ca exista o particularitate in clipa in care se observa un obiect cu o asemenea luminozitate)

Sunt curios daca filtrele de contrast ar putea sa ofere ceva in plus sau daca diminueaza din detaliul imaginii.. intreb asta pentru ca am inteles ca folia solara uneori poate arata si ceva turbulente de suprafata, filamente, etc.. nu protberante dar oricum, un zgomot cit -de cit inteligibil.
Modificarea raportului focal il doream in directia corectarii aberatiei, desigur. Am considerat ca fiind un obiect luminos  ( chiar si cu transmisia de 0.001% a foliei) expunerile nu vor fi nicind o problema.