-----------------------------------
saiph
13 Apr 2022 10:59


-----------------------------------
Asta cu velurul mi se pare o solutie destul de buna - stiu "de la sursa" (nu "din surse", la modul chiar am lipit velurul pe interiorul tuburilor optice) ca si telescoape de top tot cu velur la interior sunt facute - imi pusesem si la C8, acum cativa ani (aveam inclusiv Feathertouch la focuser...), dar numai pe peretele tubului principal. 
Am in plan sa fac si la C6 acelasi lucru (mai putin partea cu focuserul - am luat un helifocus pe 1.25, plus cheita aia pe care am printat-o, e arhi-suficient, pt pretentiile mele actuale), inclusiv cum ai procedat si tu, pe palaria secundarei si pe baffleul central din primara (si cand zic "pe" ma refer la "in", bineinteles :D). Sa vad cand m-oi vrednici :)
Ele sunt instrumente bune, daca te prinzi ce le lipseste :) in caz ca vezi ceva in neregula. Felicitari pt perseverenta :)
 Poate n-ar strica sa verifici si modul in care e prinsa secundara (primara ar trebui sa stea libera, nu e constransa de ceva cleme pe margine) - stiu ca forma stelelor mai e influentata, pe langa calitatea opticii, si de modul in care sunt prinse elementele optice (lentile, oglinzi), pt ca prea multa tensiune pe margine poate induce fie astigmatism, fie usoare artefacte precum spikeuri, fuste si alte forme ciudate, cel putin pt stele.