-----------------------------------
gpaunescu
13 Apr 2022 11:33


-----------------------------------
...., dar numai pe peretele tubului principal. 


Asa am pus si eu la inceput, si se vedea perfect rotunda steaua. Dar am zis sa pun si in baffle-ul secundarei. Prima data am pus prost si avea un colt ridicat in dreptul secundarei; asta imi aparea ca un punct si ma enerva. Apoi am desfacut-o si am pus din nou, numai in interior. Acum e bine, sunt multumit.

...
Ele sunt instrumente bune, daca te prinzi ce le lipseste :) in caz ca vezi ceva in neregula. Felicitari pt perseverenta :)
 

 Multumesc. Intr-adevar sunt bune; problema e  multe mai trebuie putin ajustate. Si daca nu stii cum, te oftici (apoi incepi sa  faci reclama negativa....) ca ai dat multi bani si nu merge ca lumea. Si nu inteleg de ce nu se fac aceste mici ajustari din fabrica. Nu cred ca ar implica costuri uriase, pt ca ei cumpara angro. Si o mica adaptare a benzii de productie. Ar fi frumos sa poti cumpara ceva ce merge perfect. Mai ales ca ei au feedback de la cumparatori si ar putea sa rezolve niste probleme comune.


 ...
 Poate n-ar strica sa verifici si modul in care e prinsa secundara (primara ar trebui sa stea libera, nu e constransa de ceva cleme pe margine) - stiu ca forma stelelor mai e influentata, pe langa calitatea opticii, si de modul in care sunt prinse elementele optice (lentile, oglinzi), pt ca prea multa tensiune pe margine poate induce fie astigmatism, fie usoare artefacte precum spikeuri, fuste si alte forme ciudate, cel putin pt stele.

 Nu prea stiu cum ar trebui sa fie prinsa secundara. Dar pare in regula. Nu are marginile inegrite; nu stiu daca asta conteaza. Am verificat sa  nu fie suruburile prea stranse la corector. Am citit ca si asta poate fi o problema.

 Acum sunt multumit de cum se vede. 
 Singura problema ramasa e cea cu balansul oglinzii principale, la focusare (nu mai e asa grava, dar stiu ca e acolo). Trebuie sa imi fac curaj si timp ca sa incerc sa curat vechea vaselina si sa o inlocuiesc.
 Daca mai rezolv si asta chiar e un super telescop.

Chiar ma ofticam ca nu se vad stelele rotunde...