-----------------------------------
degea
26 Apr 2022 10:32

Cigar Galaxy
-----------------------------------
Salutare, este una din primele mele incercari de astrofotografie, am incercat sa prind Bode's Galaxy dar nu prea mi-a iesit. Am observat ca Cigar este mai detaliata, asa ca am abordat-o singular.
Detin un Celestron SLT 127, din pacate montura este alt-az, asa ca incerc ca ma mentin in 20 secunde timpul de expunere.
Folosesc dslr-uri, un crop, 200D si un full 6D si ca aplicatii, DSS si Photoshop
Prima incercare a fost facuta cu 6D, iso 6400 cu 20' expunere, 55 light-uri si 30 bias  (Bode's Galaxy)
A doua incercare a fost facuta cu 200D, iso 3200 cu 20' expunere, 248 light-uri si 30 bias. (Cigar Galaxy)
Ca sa invat, am ales o varianta mai accesibila, cadrele au fost trase in Bucuresti, in parcul Herastrau.
Va rog sa dati cu pietre, vreau sa invat, imi place maxim astrofotografia, incerc sa adun informatia din toate sursele, dar din pacate nu este structurata, deci este un amalgam in capul meu.
Ce obiecte ceresti imi recomandati acum, in aceasta perioada, si din Bucuresti sa le pot aborda??

Mersi grozav si cer senin va doresc.