-----------------------------------
florin1982
26 Apr 2006 17:59


-----------------------------------
Nu sunt suparat pe tine si nu rastalmacesc vorbele.
Pe forum s-a acuzat ca acel coronado a fost cumparat cu bani "negri". Aia au fost de fapt sponsorizare. Respectivul nici nu si-a cerut scuze dupa ce i s-a dovedit ca abera. (motivele el le stie).

Tot pe forum s-a spus ca nu exista conditii de astroclimat cu tonul:"ce faceti bai la Galati observator.. ce conditii aveti voi acolo". Iar cei ce acuzau am inteles ca erau din Timisoara si prin urmare am intrebat daca Timisoara (unde ei sugerau ca se potrivea mai bine un 40 si mai mult ca fac ei 43 daca Galatiul face 40) are conditii de astroclimat pentru telescop de 40 cu bani galateni... deoarece telescopul este construit cu bani galateni... un alt lucru neinteles si pe care respectivii au acuzat aiurea. Deci iarasi respectivii nu si-au cerut scuze. A doua oara...

Tot pe forum s-a spus ca acea coronado de studiul soarelui e inutila.. ca ce astronomia se face noaptea... am ilustrat programele de cercetare a soarelui, aratand de ce este important iar Ovidiu a ilustrat de ce e important SI pentru public putand sa-i aduci toata ziua. Iarasi asteptam argumentele respectivilor sau scuzele pentru acuzatiile vizavi de soare... a treia oara...

Tot pe forum s-a spus ca activitatea clubului este subtire si ca nu au facut mai nimic mai mult sugerandu-se mai multe rezultate (se pare ca mai multa munca am interpretat-o eu aiurea.. e posibil!). Sugestia cu mai multe rezultate este binevenita si probabil Ovidiu va invita pe toti sa lucrati si sa aveti rezultate folosind SI resursele din Galati. Dar despre activitatea subtire a clubului... pe ce va bazati cand spuneti acest lucru? vorbeati de laude neacoperite: astroclubul.org spune ca vor incearca sa faca la nivel de astronomi amatori fotometrie si astrometrie in premiera in tara. Tin sa va anunt (daca tot vorbim de laude) ca de fapt clubul din galati prin persoana mea a facut observatiile de genul respectiv (asteroizii Maja si Maria), o parte din rezultate fiind deja publicate chiar si aici pe forum. Tot astroclubul din Galati prin persoana mea devolta si va invita sa colaborati software ce poate determina topologia unui asteroid din masuratori fotometrice. (rezolvi suprafata din masuratori fotometrice). Alte rezultate atat la nivel cu public cat si inceputul unor lucrari pe astronomie sunt vizibile si vor mai fi cu siguranta pe site-ul Popovici. Asa ca de ce se acuza CV subtire? Daca impartim pe nr de ani, oameni oare ce club are densitate mai mare de rezultate? SI o zic fara rautate! (OK?). Deci asteptam iarasi scuzele.. si e a patra oara...
Este suficient? Niciodata nu este suficient si de aceea se doreste echiparea cu echipament modern pentru a se face astronomie in mod civilizat, organizat si cu strategie pe termen lung. Lucrurile astea nu se fac pe genunchi cu bucata de sticla din dulap. Gandirea de genul acesta poate doar sa distruga o comunitate fie ea si virtuala.
Telescopul de 40 nu e cumparat inca si vi s-au ilustrat cateva din directiile generale ce se incearca sa se realizeze cu ajutorul lui. Nu este lauda ca observatorul este si va fi cel mai modern din Romania.. deoarece chiar este! Pe mine nu ma deranjeaza aceste afirmatii ba ma fac mandru ca sunt roman! nu mandria prost inteleasa si pigmentata cu patriotism idiot.

daca n-as avea ce face astazi as mai scrie si lucrurile "celalalte" ce prezentau acuzatii si cred ca adun cel putin 10 motive de scuze...

Cu sinceritate,
Florin