-----------------------------------
Liony
19 Ian 2008 22:23


-----------------------------------
Apropo de ce poti si ce nu poti sa vezi cu un binoclu: eu am avut (acum l-amm vandut, hopefully :) ), un binoclu Tasco 20x50, fara coating albastru (avea din ala rubiniu :) ), intr-un cuvant o porcarie pentru astronomie.
L-am luat nestiind nimic despre coatinguri si crezand ca zoom-ul conteaza (bine ca nu mi-am luat un telescop atunci), dar a fost initierea mea in astro.
So, am vazut roiuri deschise foarte frumoase, Andromeda :), si altele. Dar pe un cer de mag. 6 probabil ... undeva la tara. Deci poti sa vezi mult mai mult decat Luna cu un binoclu, mai ales daca e decent si nu ce am avut eu.

In primul rand imi cer scuze de offtopic, dar m-am decis sa scriu aici ca sa nu incep un alt topic.
Am facut si eu comanda de un binoclu tasco 20x50, coating rubiniu:)). As vrea sa stiu si eu daca e bun in general pt observatii terestre. O sa il folosesc si pt observatii astro chiar daca nu e atat de potrivit pt asa ceva. La fel as vrea sa stiu si daca are o colimare buna; ce tip de prisme are si daca se pot regla la acest tip de binoclu?...si in general ce inconveniente ofera acest binoclu?

Multumesc anticipat.