-----------------------------------
Claudiu
20 Ian 2008 01:42


-----------------------------------
Binoclul Tasco a facut multe victime se pare.. Si inca nu a terminat. In principal din cauza ca se gaseste si la magazine foto sau chiar de alt profil.
Eu am un 20x50 de doi ani si pot spune sincer ca nimic nu m-a multumit la el. Nici redarea culorii, in nici un caz calitatea optica, colimarea este catastrofala, din fericire este un obiect simplu si se poate remedia aceasta problema. Constructia e din plastic exact unde nu trebuie, obiectivele se tin in filete cu 3 spire asimetrice. Alinierea axei optice este o problema de asemenea. Prismele sunt montate cu chingi metalice rezistente care au doua probleme - una este ca in montura de plastic a corpului, ele fiind foarte tensionate, se aliniaza aiurea si trebuie lipite sau cumva priponite, altfel se decaleaza prismele. Coatingul este foarte slab si denatureaza imaginea.. Ce sa mai zic.. este o mizerie, si inca una scumpa.
Pentru astronomie, la 20x este imposibil sa elimini vibratiile si nu cred ca are sens avind in vedere proprietatile lui optice ca cineva sa se chinuie sa-l monteze pe trepied. 
Ca sa nu disperi total pt ca inteleg ca l-ai comandat deja, trebuie sa spun totusi ca este destul de util ca s-o vezi pe Maria cum vine de peste deal.. sau alte observatii DIURNE facute de pe pervaz.
Numai bine.