-----------------------------------
ZAN
12 Iun 2022 13:55


-----------------------------------
Am in trusa doar o singura bucata Plossl 20mm 5 element &#537;i Plossl 26mm 5 element,dar în mod incredibil &#537;i inexplicabil nu am mai reu&#537;it să mai comand încă o bucată din ambele oculare.
In schimb am primit 2 oculare PL 20mm multi-coated , pe comanda aveau coduri diferite &#537;i am primit 2 oculare identice,am repetat comanda după o căutare pe site-ul magazinului, &#537;i am primit un singur ocular PL 20mm.Am mai lansat o comanda cu celălalt cod de ocular +doua PL 30mm,dar comanda a fost anulată pe motiv lipsa stoc.
Am mai avut două comenzi e&#537;uate la Bresser din China pentru un iluminator luneta polara montura Exos 2 ,in schimb am primit iluminator pentru luneta polara  Exos 1 &#537;i asta de doua ori am primit acela&#537;i iluminator care se potrive&#537;te &#537;i pe căutător optic cu reticul iluminat Bresser,al doilea iluminator primit avea filetul defect.
Am comandat la risc de la Astro magazin un ocular PL 20mm &#537;i am primit tot pe cel simplu.
Scuze dar toată treabă asta a durat un an de zile,după un an am obosit &#537;i eu ce să-i faci o comanda din China ajunge de obicei după 30 zile.
Plossl 26mm 5 element pauza totală,nu am mai găsit să comand.
Am acuma suficiente dubluri la oculare mult mai bune decât cele două de la Bresser.
Acuma fac eforturi să dublez ocularul 21mm Baader Planetarium,dar durează,la început sunt planuri, urmează  calculele se aduna buget  &#537;i abia apoi se lansează comanda.
Ocularele dublate nu au dat rezultatele a&#537;teptate cu acromatul 127mm &#537;i nici cu reflectorul 203/1200 in schimb cu Mak-ul lucrurile s-au schimbat toate ocularele dublate se pot folosi,practic nu mai sunt o investi&#539;ie inutilă .
In plus achizi&#539;iile sunt blocate de ceva vreme doar că nu reu&#537;esc să configurez unele instrumente &#537;i astfel sunt obligat să continui achizi&#539;iile cu pa&#537;i mai mici decât de obicei.
Pre&#539;ul ocularului 21mm a mai crescut cu 100 în câteva zile de când am luat în calcul să dublez,acuma mă gândesc dacă să mai achizi&#539;ionez sa nu.
Ar fi cel mai bun &#537;i util ocular din trusa pe care as putea să dublez pentru bino,asta daca calculele &#537;i testul cu un singur ocular sunt corecte.