-----------------------------------
florin1982
26 Apr 2006 23:29


-----------------------------------
Salut Alexe,

In primul rand imi cer scuze daca am fost inteles gresit. Eu nu vorbeam de faptul existentei codului MPC de care sunt foarte bucuros si sper ca multe alte observatoare sa va urmeze.
Eu vorbeam, si daca aveai rabdarea sa citesti ceea ce am scris, la urmatorul fragment de pe astroclubul.org:

"La noi in tara numai Instititul Astronomic din parcul Carol are cod MPC si observa asteroizi. Noi dorim sa fim prima asociatie de amatori din Romania care reuseste sa faca astrometrie. "

Cu umila mea prezenta aminteam doar ca nu ar mai avea cum sa fie prima asociatie de amatori care face asta. Nu numai respectivul institut observa asteroizi. NU doream nicidecum sa discut o polemica sterila deoarece nu-si are locul. Insa ma bazam pe lucruri scrise pe website-uri asa zis oficiale si din moment ce si a

Cu stima,
Florin

vorbeati de laude neacoperite: 
astroclubul.org spune ca vor incearca sa faca la nivel de astronomi amatori fotometrie si astrometrie in premiera in tara. Tin sa va anunt (daca tot vorbim de laude) ca de fapt clubul din galati prin persoana mea a facut observatiile de genul respectiv (asteroizii Maja si Maria), o parte din rezultate fiind deja publicate chiar si aici pe forum. 
Eh... aici trebuie sa nu vorbim in necunostinta de cauza. Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu este singurul observator din tara cu cod MPC (Minor Planet Center) - A92, codul fiind obtinut datorita observatiilor membrilor Astroclubului Bucuresti. Deci, mai intai ne informam, si apoi spunem ca sunt laude neacoperite.