-----------------------------------
gheorghe adrian
07 Iul 2022 08:06

Adaus la -Formula lui Fresnel-
-----------------------------------
Dl Marius T
Daca fisierul cu mecano-eterica gravitatiei, scrisa de mine, a fost mutata la -teorii alternative-, ar insemna ca exista si o teorie oficiala, care explica mecanismul gravitatiei plecand de la dinamica nucleonilor, de care nu am nicio cunostinta.
Dl Nobody
Am citit acum pe net, ca Martin Hoek, ar fi incercat sa dovedeasca vantul eteric, folosind lumina dispersata spectral. Si a obtinut rezultate nule la deplasarea franjelor de interferenta. Insa experimentul lui a dovedit dinou existenta coeficientului (factorului) de antrenare din teoria lui Fresnel. Eu am argumentat ca acel factor de antrenare partiala a eterului, de catre mediul transparent in miscare, ar aparea datorita cuplajului densitatii masice a luminii cu densitatea masica a mediului dens si transparent si in miscare, prin care trece lumina. Cuplajul acesta ar exista precis, deoarece am gasit ca densitatea masica este data de patratul inductiei magnetice. Inductie care pleaca din adancul substantei. Patratul inductiei magnetice  (B^2~ro) apare si in formula lui Poynting, in care apare presiunea magnetica (B^2/mu0), ca presiune dinamica (ro.c^2) a tensorului radiatiei. Si am ajuns la concluzia ca acest cuplaj explica foarte simplu si experimentul M-M si refractia si dispersia luminii.