-----------------------------------
Mircea Pteancu
07 Iul 2022 15:56


-----------------------------------
Dragos

Multumesc pentru link !

Sper sa nu fie cu suparare dar din balconul moshilor rautaciosi Waldorf si Statler din Muppets Show se aud niste maraituri carora ma simt obligat sa le dau glas.
(O scurta privire in oglinda m-a lamurit ca, cel mai adesea, spiritul lui Waldorf -cel din stanga-  cauta sa se exprime prin mine. Nu degeaba ne coafam la fel ...)

1) Sa avem deci pardon ! Dupa cum dovedesc datele EXIM ale pozei newtonianului meu Optus 76x700mm din atasament, aplicarea de banda adeziva pe celula primarei a fost ''inventata'' :D   la Arad inainte de 2017, nu colea la antipozi ! Vezi banda aceea verde ...
Sper ca de acum, drepturile de autor imi vor burdusi contul suficient sa imi iau cateva oglinzi Zambuto !

2) La ce serveste inelul acela pus peste primara !?

3) In opinia mea, imaginea de difractie va fi afectata de orice obstructie, indiferent de forma. Deci daca vom da o forma curbata ghearelor, tot va afecta imaginea de difractie. Adica tot se va vedea ''muscarura'' ghearelor. Iar daca prin acrobatii geometrice, nu se va vedea, tot acolo va fi doar ca nu sesizabila vizual. Ca in cazul paianjenului cu brate curbate, gresit numit de unii ''care elimina difractia''. Nici vorba sa o elimine, difractia este acolo,in imagine dar in loc sa vedem niste egrete cauzate de bratele drepte, difractia este manjita peste intreaga imagine care este, per ansamblu, mai ''cetoasa'', usor mai neclara, decat inainte. Probatum est, v. a treia poza.

4) Ceea ca ma nedumereste la optimizarile aratate este absenta oricarei preocupari pentru ca telescopul sa aiba un parasolar.

Modificarile raportate de colegii nostri imi par mult mai realiste.
Pozele de stele prezentate in video ca dovada arata ca, inainte de modificari, dumnealui brazilianul avea o groaznica problema de tub lucios la interior. Velurul a rezolvat-o.

Mircea