-----------------------------------
Claudiu
23 Ian 2008 14:52


-----------------------------------
Filtrul pe sest  "Fund de Bebelush"

Aceasta este solutia pe care am adoptat-o dupa ce am facut citeva simulari cu folie acetofan. Filtrul pentru finderul de 50mm l-am facut in stilul clasic cu pliere pe rotund si a iesit okl.. vizual la soare faldurile sunt imperceptibile si filtrul arata exact ca cele care se gasesc in comert pentru aceasta dimensiune (este dificila plierea fara sa apara cute). Totusi nu sunt multumit de aspectul lui.

Desigur, la un diametru mare cutele ar fi estompate dar nu ar disparea total. Asa ca am inventat o solutie care cred ca este dintre cele mai simple si mai eficiente daca planeitatea este de dorit.

Se utilizeaza 2 placi carton Mouss (3mm sau 5mm) patrate in care se decupeaza un gol rotund egal cu diametrul tubului sau dew-shieldului intrumentului. Este important ca acest gol rotund sa fie un cerc  cu raza mai mica cu minim 1 cm decit raza cercului inscris in patrat. (concentric)
Se face bordarea marginii taiate pe rotund daca este nevoie si se aplica folia ca in imaginile de mai jos. Cel mai bun este scothcul de hirtie pentru ca se prelucreaza usor. Metoda de prindere a filtrului pe tub se face prin montarea unei prime placi de mousse care serveste drept piesa de control. Ea trebuie sa lase numai 4-5 mm de tub, exact cit este necesar pentru filtru ca sa nu apese tubul pe folie. Prima placa trebuie deci sa nu se miste prea usor.
Calitatea reflexiei din poza demonstreaza avantajele metodei.