-----------------------------------
Dbird
09 Aug 2022 12:34


-----------------------------------
Exista o mica diferenta intre sunetul de tub si sunetul de semisconductori. La tuburi exista o distorsiune generata de existenta armonicii de gradul 2 avand o amplitudine foarte ridicata. In schimb la sunetele inalte nu mai exista armonici pregnate asa cum sunt cele de semiconductori. Este o oarecare anomalie daca vreti, dar chestia este ca urechea umana percepe acest sunet ceva mai cald , mai natural. Bineinteles ca totul tine de gustul fiecaruia. 
Oricum am testat o noua versiune de astfel de amplificator tot in clasa A. Un fel de pom laudat deoarce de data asta sunt folosite ca finali lampile EL 34 asa zise regine ale sunetului audio :) ... ma rog , ca de obicei reginele sunt scumpe :))
De data asta am modificat si scos pe panoul frontal 3 moduri de functionare (a se citi 3 tipuri de sunet specifice tuburilor) : respectiv sunet de pentoda, sunet de trioda si sunet liniar. Pentru auditii imi pare cel mai frumos sunetul de pentoda, restul fiind utile pentru experimente si mai ales pentru instrumente electronice.
Pentru doritori atasat schema.