-----------------------------------
gheorghe adrian
10 Aug 2022 19:45

Adaus la -Formula lui Fresnel-
-----------------------------------
Dl. Iacob
Vad ca trebuie sa ma resemnez si sa renunt la viziunea d-stra asupra fenomenelor fizice omniprezente. Ori  ca nu ati inteles ce v-am cerut, ori ca din nu stiu ce motive d-stra nu va puteti posta viziunea proprie asupra mecanismului fenomenelor fizice omniprezente. D-stra imi sugerati sa caut in literatura de specialitate. Dar pe mine ma interesa doar viziunea d-stra asupra mecanismelor care genereaza aceste fenomene. Fiindca in toata fizica nu sunt explicate mecanismele care genereaza fenomenele fizice omniprezente. Nici religia secolului  20;  -Relativitatea- , nu a incercat sa explice mecanismele acestor fenomene. Asupra  -Relativitatii-, care este pozitia d-stra? Este o teorie fizica? sau este o teorie metafizica? Eu am aratat ca  factorul beta=(V^2/C^2), din coeficientul relativist, ar fi un raport fictiv. Fiindca, dupa judecata mea, nu se poate compara viteza relativa V dintre sisteme, cu viteza reala absoluta a luminii C. Relativitatea spune ca gravitatia nu este o forta fizica. Ci ar fi un efect produs de curbarea spatiu-timpului, in jurul maselor mari. Desprea ecuatia relativista a gravitatiei ce puteti spune? Eu nu am gasit pe internet dimensiunile fizice (in M.L.T. sau in m,Kg.s.) ale termenilor din formula relativista a gravitatiei. Eu am gasit, la o dezbatere pe un forum; cineva sustinea ca ar fi o ecuatie de presiuni. Altcineva sustinea ca ar fi o ecuatie de energii. Care o fi adevarul? In toate articolele cu formula gravitatiei si cu tensorii fizici, nu se dau dimensiunile fizice ale termenilor din formula si a tensorilor. Eu daca am dimensiunile fizice ale termenilor din formula, pot sa stabilesc precis, cu sistemul bidimensional al marimilor fizice, daca formula relativista a gravitatiei este o formula fizica, care descrie o realitate fenomenologica, sau este o formula metafizica, doar din numere, fara legatura cu realitatea fizica.