-----------------------------------
Bea Pap
11 Aug 2022 11:43

Celestron StarSense Explorer LT 127 AZ
-----------------------------------
Buna tuturor!

Deoarece am cumparat un telescop si sunt super novice in ale astronomiei, am spus sa cer parerea unor oameni care chiar se pricep la asa ceva.

1. Alegerea telescopului a fost facuta in primul rand in functie de buget, clar, apoi ca si obiectiv au fost planetele, luna si ceva galaxii/nebuloase poate.
2. Am reusit sa prind senin in vreo 2-3 seri din luna iulie, dar, in afara de luna, nu am prea avut ce vedea asa mai diferit, fata de ce se vede cu ochiul liber (asta intre orele 22-00). Mai mult nu am stat, deoarece principalul beneficiar este fiul meu de 9 ani.
Am inteles ca si planetele au perioadele lor din an cand se pot observa pe cerul noptii in intervalul mentionat de mine. Abia astept sa prind iar senin, pentru a incerca sa observam Saturn si Jupiter.

Desi am facut toate combinatiile de oculare (25 mm, 10 mm + barlow x2), tot nu mi se pare ca mareste foarte mult. Cineva cu un aparat foto profesional Nikon chiar a reusit sa surprinda craterele de pe Luna parca mai in detaliu decat am vazut eu cu telecopul.

Intrebare: se mai pot achizitiona separat oculare? Ce dimensiuni ar trebui ca sa pot mari inca pe atat?
Voi reusi oare sa vad mai multe detalii ale planetelor, gen culorile lor?   Ori telescopul nu permite?

Eu locuiesc intr-o zona de munte (la poalele Ceahlaului mai exact). Din pacate zona nu prea ofera cer senin prea des. Iar tot ce rasare pe est pot vedea abia dupa vreo 2-3 ore, pentru ca am muntele in cale :D Probabil ar trebui sa incerc undeva pe la 3 noaptea pentru a vedea mai multe planete.

Deci, ce parere aveti? Ce se poate vedea cu telescopul pe care il am?

Va las si un link pentru detalii: https://www.astroshop.eu/telescopes/celestron-telescope-n-127-1000-starsense-explorer-lt-127-az/p,65881