-----------------------------------
Dbird
11 Aug 2022 15:53


-----------------------------------
Binoclurle Auriol de acum 4-5 ani erau similare, sau oricum foarte apropiate de Bresser 10x50 BaK4. Pretul lor era 100 lei ... acum sunt 45 lei - 64 lei ... sa renuntat mult la acea "calitate". In consecinta cel mai periculos eveniment posibil este o decolimare la un soc extrem de mic ... partea mecanica de fixare si aici vorbesc de : 
-sistemul de blocare prisme
-sistemele de cuplare corp binoclu cu tuburile port obiectiv
-sistemul de focalizare central
sunt extrem de prost facute. 
Sa nu va mire ca daca apucati binoclul de un tub port obiectiv si il ridicati pur si simplu pana la ochi, acesta se desprinde de ansamblu :) 
Apoi ar mai fi calitatea execrabila a plasticului, care in maxim 1 an se "topeste" pe toata suprafata, devenind lipicios , chiar scarbos ... ai uitat Kata cum curatai tu plasticul imbatranit cu ulei siliconic ? - trebuia sa spui asta ... :) 
Deci Mircea, trebuyie sa intelegi (si sa ma crezi) binoclul tau Sakura este cam cu 10 clase mai bun decat un Auriol din ziua de azi.
Mai mult, acum 4-5 ani sticla utilizata era similara - identica cu cea din Bresser 10x50 BaK4, azi este cu mult mai slaba.
Eu cred ca de fapt Kata asta dorea cu adevarat sa sublinieze ... da' n-a stiut sa se exprime  :lol: 
Este motivul pentru care nici eu nu recomand asa ceva ....Nimanui!