-----------------------------------
Mircea Pteancu
11 Aug 2022 21:17


-----------------------------------
Multumesc tuturor pentru replici, absolut tuturor !

Brrrr , cunosc fenomenul de ''topire'' a plasticului. Sotia a primit cadou niste prostii de scule pentru bucatarie. Le-a pus intr-un sertar si peste ceva timp, facand curatenie, a dat peste obiectele care zaceau inutile. Erau asa de lipicioase ca a trebuit sa folosesc manusi pentru a le extrage si arunca.

Auriol 10x50mm a fost Vineri seara la testare si a plecat Lunea inapoi la Attila.
 Daca ''se topeste'' sau se dezmembreaza sau se decolimeaza la orice soc, asa cum ziceti voi, ''pa si pusi''. Mai are o roaba de binocluri si monoculare, de la ''no name'' la Zeiss si Swarovski. 

Sa ma explic ...
Daca Auriol 10x50mm ar ramane asa cum l-am testat, ar avea utilitate.
Mai nou se vorbeste prea mult despre bani in loc de Astronomie. 
Ma indoiesc ca fiul muncitorului la banda transnationalelor, cu salariu de 1500 lei plus bonuri, va primi ceva mult mai bun decat un asemenea binoclu. Mi se pare sinistru ca ''cineva'' dezamageste acei copii, in mod deliberat.
Nu-i drept nici sa le spunem ''daca tac-tu n-are 2000 sau 3000 de lei pentru un binoclu acceptabil, treaba asta cu stelele nu-i de nasul tau''. 
Iaca ... sa aibe mare grija de el sa nu-l loveasca, sa dea cu banda la imbinarea tuburilor cu casa prismelor , sa curete periodic  plasticul etc. 
Ceva tot va vedea pe cer cu el. Acela este eroul meu si lui i-am scris.

Mircea