-----------------------------------
Daniel Simion
14 Aug 2022 15:16


-----------------------------------
Eu am intalnit doua situatii la aceste binocluri: una in care rotita de focus merge prea usor si trebuie atinsa de parca ai mangaia un fluture si nu vrei sa-l sperii, ca sa poti face clarul. Iar a doua, rotita de focus nu merge liniar, mai exact, in momentul in care vrei sa o invarti, nu se pune in miscare cu viteza cu care vrei tu ci acumuleaza energie si scapa brusc in miscarea de rotatie.

Prima situatie am intalnit-o la binoclul lui Tudor, cel din review si poate este mai mult o preferinta personala decat o problema in sine.

A doua situatie am intalnit-o la acele 4 binocluri pe care le-am avut si le-am dat retur. 

Unul din ele era efectiv inutilizabil, iar la altul, dincolo de problema focusului, trebuia reglata in fiecare zi dioptria pentru ca se vedea in ceata si am ajuns la capatul cursei. De colimare nu mai zic nimic...

In fine, am pastrat unul care este perfect colimat iar problema focusului este cea mai putin suparatoare dintre toate. 

Pentru o firma cum este Zeiss, variatiile acestea si acest nivel de control al calitatii sunt absolut inacceptabile. Sa nu fiu inteles gresit, imi place foarte mult acest binoclu, de aceea am si insistat pana am gasit unul care sa ma satisfaca si pe care sa il pastrez.