-----------------------------------
catalin dumitru
14 Aug 2022 16:34


-----------------------------------
Cred că cam mai scris cândva , la aceste pocnitori veriga cea mai slabă o reprezintă ocularul . O decolimare se mai poate reface , cine e mai bă&#539;os bagă ră&#537;ină epoxi la prisme , cum se făcea odată . Tuburile obiectivelor nu sunt neapărat dezastru , multe au un plastic suficient de gros &#537;i de rigid . Iar obiectivele , de cele mai multe ori sunt de calitate bună spre  excelentă ( am făcut multe lune&#539;ici faine din obiectivele de 50 ) .

Am &#537;i acum prin casă un binoclu "tronic" la care am eliminat tot ce &#539;inea de focalizare, zoom &#537;i alte rahaturi . Am păstrat plasticurile care închid prismele &#537;i care au acele tuburi in care intrau ocularele . Fiind la interior de 25 mm , în tuburi s-au pupat fix ocularele de la bpc 8x30 . Le-am în&#539;epenit pentru infinit &#537;i aleluia ! Imaginile sunt grozave , binoclul e u&#537;or &#537;i il po&#539;i &#539;ine la ochi mult timp . 

Acum panarama  adună ceva praf pentru că încă nu m-am săturat de dihania 30x80 modificată , chiar dacă are peste 2 kile .

Cu alte cuvinte , binoclurile astea de duzină sunt de multe ori 'brânză bună în burduf de câine ' .