-----------------------------------
IACOB DUMITRU
14 Aug 2022 18:28


-----------------------------------
Reoalitatea poate parea o iluzie doar pentru spiritele exctraterestre
Domnule Gheorghe, constat ca nu sunteti conectat la detalii, era vorba despre capacitatea unei iluzii de a persista, adica de a avea durata de viata.
Eu am aratat de atatea ori ca matematica este doar metafizica. 
Aveti dreptate si "accidental" realitatea, prin aplicatiile sale, o transforma in "metafizica aplicata", o inobileaza, ii da viata.
Realitatea este o existenta fizica reala, pe care o receptionam in permanenta cu simturile.
Da si trecuta prin filtru gandirii (un alt accident al realitatii), filtru care ne ajuta sa o intelegem, sa o percepem int-un fel sau altul.
Dar nu era problema sa lamurim cum a aparut relitatea.
Realitatea nu a aparut accidental, ea se justifica si isi justifica fiecare eveniment.
Problema era ca: avand doi parametri masurabili, din realitatea fizica: viteza relativa dintre sisteme V si viteza absoluta de propagare a luminii, vazuta ca unda care se propaga fara mediu de propagare, logica fizicii, logica fenomenelor fizice, admite ca se pot compara aceste marimi fizice si rezultatul comparari ar fi ceva care sa produca efecte fizice, asa cum afirma TR.?
In demagogia mea am afirmat cu subiect si predicat ca propagarea este un concret mediu, un concret spatiu, omniprezent oriunde si oricand.
Domnule Gheorghe, propagarea insasi este o activitate de comparare, de raportare la mediul inconjurator, mediu care, asa dupa cum am mai spus, este propagare in carne si oase.
Pare ca nu aveti niciodata taria si obiceiul sa va asumati raspunsuri simple si clare, la chestiuni concrete.
Simplu, cat se poate de simplu si concret, cat se poate de concret, realitatea nu ofera posibilitatea unui =, ofera doar posibilitatea unui > sa a unui <, adica permite doar posibilitatea unor comparatii.
Parametrii, masurabili, observatiile au la baza principiul aproximarii prin comparatie, oricare etalon natural nu are delimitari perfecte si il recunoastem doar apeland la exercitiul aprecierii prin comparatie.
Se zice ca "realitatea este ceea ce este" si dupa cum putem observa, acest ce este este o actiune de recunoastere reciproca cu mediul inconjurator, este o actiune de comparare.