-----------------------------------
Emil
26 Ian 2008 16:42

M33 cu Nova CCD
-----------------------------------
Salut,
de cateva zile mi-a venit camera noua, este o Nova CCD cu senzor Kodak 1602E, alb-negru, rezolutie 1536x1024. Aseara am facut o serie de expuneri ale M33 cu un timp total de 1 ora si 18 minute. A fost facuta o serie de expuneri cu durata de 1, 2 si respectiv 3 minute.
Camera este foarte sensibila, galaxia prinzand structura chiar si la expuneri de 25 secunde.
Optica folosita Schmidt-Newton de 254 mm cu focala de 1016 mm, ghidajul s-a facut cu un refractor de 70 mm cu focala de 700 cu un DSI-C pe post de autoguider.
Imaginile au fost suprapuse in DeepSkystacker 3.1.0, corecturile finale facute cu MaximDL 4.61. Imaginile au fost facute fara corecturi prin dark sau flat. Am urmarit mai mult sa stabilesc capacitatile camerei. Sper ca saptamana viitoare sa am un review la camera.
Camera este NAGB (non-anti bloomimg gate) deci expunerea maxima este limitata de efectul de blomming, de asemenea camera este racita, fotografiile fiind facute la -30 de grade.
Am reusit de asemenea sa fac si o singura expunere cu o durata de 180 secunde a Capului de Cal din Orion. Prelucrarea a fost facuta in MaximDL.
Comentarii, sugestii si opinii in Caietul cu Reclamatii!
Numai bine
Emil