-----------------------------------
gheorghe adrian
16 Aug 2022 11:55

Adaus la -Formula lui Fresnel-
-----------------------------------
Dl Iacob.
Trebuie sa imi cer mii de scuze si sa imi asum eroarea pe care am savarsit-o cand am confundat triedrul cu tetraedrul. Daca ati spus ca ati dedus generarea unui volum elementar  DS din intalnirea celor trei vectori, am crezut ca acel volum elementar ar fi de forma tetraedrica si muchiile unei suprafete, a tetraedrului, ar fi acei vectori care se sprijina fiecare pe extremitatile celorlalti vectori. De aici ideea ca acei vectori s-ar insuma. Sigur ca dumneavoastra care presupun ca ati facut o viata intreaga analiza vectoriala, nu poate sa va scape nicio eroare. Imi este clar ca triedrul este una, iar tetraedrul este alta. Spuneti ca triedrul vectorilor exemplifica miscarea si viteza maxima absoluta. Asta zau ca nu inteleg nimic. Cum trebuie sa traduc -exemplifica-? Am fost incantat ca ati transat dilema factorului relativist si ati afirmat hotarat ca este un factor fizic. Adica admiteti ca ar fi un factor fizic, care ar produce efecte fizice in universul fizic. Se vede inca o data ca judecata mea nu se potriveste cu judecata savantilor. Eu am zis, dupa judecata mea ca raportul beta, odata fiindca compara o marime fizica fictiva cu una absolut reala si apoi fiindca este doar un adimensional fizic, ar fi doar un numar si ar fi ceva metafizic, care, dupa judecata mea, nu ar putea sa produca niciun efect fizic.