-----------------------------------
Armand Popa
17 Aug 2022 11:46


-----------------------------------
Dragilor,
 Binolcul Omegon 20x80, pe care l-am cumparat cu 850lei, nou, este foarte bun, mai ales daca stii la ce sa te astepti, si nu ai asteptari suprarealiste. E foarte bun daca il manevrezi cu grija, dar si mai bun daca in loc sa il tot recenzezi,  faci observatii cu el. M-am uitat prin multe instrumente,binocluri scumpe-ieftine, telescoape scumpe-ieftine, oculare scumpe-ieftine,  am facut mii de observatii, am vazut si optica foarte  scumpa si m-am uitat si prin optica fff ieftina. Omegon 20x80 nu zic ca the best, are hibe destule, unele chiar deranjante (cum ar fi ca nu pastreaza focalizarea prea bine, sau zona de neclar e destul de maricica, mai are si ceva aberatii nesemnificative), dar e compromisul ideal, daca vrei sa faci opbservatii astromice cu binoclu, iar felul in care imi arata obiectele, oricum ar fi el ca si constructie, e exact ce trebuie, la capitolul asta nu am ce ii reprosa, iar pana la urma face exact ce trebuie sa faca, si nu o face cu 4000 lei mai rau decat ar arata obiectele respective un binoclu de 4850 lei :)
Asa ca e mult mai bun acest binoclu sub cerul instelat, decat pe ecranul calculatorului in timp ce citesti recenziile negative facute de unii care nu prea stiu cum sa se uite si la ce, asa ca reviewul lor se rezuma la diverse cifre si procente. Parerea mea, e cel al astronomului amator, care onbserva destul de mult cu acest binoclu si nu numai. 

Atasej lista cu ce am vazut eu pana acuma prin Omegon 20x80. 
Cer senin!