-----------------------------------
mmarin
18 Aug 2022 00:09


-----------------------------------
@Radu Cocoral: În&#539;eleg că sugestia mea privind cheltuirea banilor în compania prietenilor te-a deranjat &#537;i pentru asta te rog să mă ier&#539;i. Altfel, îmi asum tot ce am scris &#537;i sper ca în final să în&#539;elegi că e&#537;ti pe cale să cheltuie&#537;ti mult mai mult decât pre&#539;ul binoclului singur. 
@Mircea Pteancu: Timp de un an am ie&#537;it la stele doar cu binoclul - singurul instrument care a încăput în stroller. M-am bucurat de fiecare secundă dar în acela&#537;i timp am devenit mai con&#537;tient de limitele instrumentului. Binoclul ideal pentru astronom este unul compact &#537;i, dacă se poate, cu câmp plat. Binoclul e menit să completeze, nu să înlocuiască telescopul - dar deja &#537;tii asta.
@Valy: Din păcate, colegii no&#537;tri au dreptate să bombăne. Înainte să cupmpăr binoclul 10x56 am căutat zadarnic recenzii, l-am cumpărat &#537;i, după ce m-am lămurit că nu-i tomai ce speram, am rulat o căutare mai pu&#539;in specifică. Între rezultate, un review al unui binoclu similar dar cu prisme Abbe. Putea la fel de bine să fie review-ul binoclului care pe mine m-a costat 1/8 din pre&#539;ul Zeiss-ului.