-----------------------------------
IACOB DUMITRU
19 Aug 2022 08:36


-----------------------------------
Domnule Gheorghe,
Asa dupa cum am mai spus, stalciti ideile expuse de mine.
Si nu cred de fel ca ati gasit originile miscarii universale, numai din analiza vectoriala
Orice cuvant adaugat intr-o fraza  poate dauna, eu nu am spus ca miscarea are origini si nici ca este universala, am dat curs uni exercitiu de deduceri pe baza de logica elementara si nicidecum o analiza mai mult sau mai putin fantezista de analiza vectoriala, in astfel de conditii este normal sa nu intelegeti nimic, sa o percepeti ca pe o "perifraze si demagogie seaca", eventual sa nu doriti intelegerea ci doar persiflarea.

Un ganditor spunea "nu dati lutul din care se fauresc ideile olarilor caci il va face oale si ulcele.
Pe mine nu ma mai intereseaza de loc mecanismele generatoare ale fenomenelor omniprezente.
Necunoasterea principiului de functionare a oricarui fenomen in general, a omniprezentei miscari in particular si mai ales lipsa de interes pentru cunoasterea acestora duce in mod automat la nedumeriri, la bizare intrebari cu privire la natura, dimensiunea lucrurilor.  
Pe mine ma obsedeaza acum sa stabilesc daca ecuatia relativista a gravitatiei este ecuatie fizica sau metafizica. Fiindca in toata literatura de specialitate nu se dau niciodata dimensiunile fizice ale termenilor din formula. Si am gasit trei pareri pe internet. Ba ca este ecuatie de abstractiuni matematice, fara legatura cu realitatea fizica. Ba ca este ecuatie de energii. Ba ca este ecuatie de presiuni. Cand spui energie sau presiune asta implica si forta. Dar daca zice ca gravitatia nu este forta, ar insemna ca este doar abstractiune matematica.
Asa dupa cum am mai afirmat, in realitate totul da cu virgula, inegaltati, inegalitati, inegalitati.
Toate fenomenele resimtite de noi declanseaza un proces al filtrarii, "metamorfozeaza" intr-un concept, o idee, un gand, o apreciere, o viziune, o vizionare etc.
Acest proces este o ruda, o solutie a miscarii, una aparent complexa, dar sa stiti ca orice proces mai mult sau mai putin sofisticat, are la baza in compunerea sa existenta unor comportamente relativ simple.
Metafizica este un concept, "un copil", un varf de lance, o forma de manifestare a naturii.
Si daca am dimensiunile fizice ale tensorilor din formula relativista a gravitatiei, pot sa stabilesc precis daca este relatie fizica, daca reflecta fenomene fizice, sau daca este metafizica, adica daca este doar o formula de numere.
Nu, nu pot, le impiedica virgula, dumneavoastra aveti probleme de apreciere, orice relatie fizica este o reflexie a naturii, metafizica fiind si ea o relexie a naturii.
Am impresia ca, dumneavoastra confundati relatia fizica, adica relatia din natura, din teren cu relatiile inscriptionate din culturile de specialitate, relatii care va ajuta la intelegerea intr-un fel sau altul a comportamentelor fizice.
Dimensiunea nu este o simpla notiune,  este o realitate, este un numar minim de informatii pe baza carora poti sa iti faci o impresie corecta asupra oricarei alte informatii derivate ale acestora.
Exemplu: pentru explicare, teoria stringurilor a avut nevoie de introducerea in discutie a nu mai putin de 11 dimensiuni, triedrul prezentat de mine, in insiruirea sa, reprezinta 1 string si l-am introdus pe baza unor minime informatii.

Am rugamintea de a nu imi mai inzorzona ideile, o metafora poate fi eficienta, poate inlocui o mie de cuvinte, cu conditia sa fie pusa la coltul ei.