-----------------------------------
gheorghe adrian
19 Aug 2022 09:37

Adaus la -Formula lui Fresnel-
-----------------------------------
Dl. Iacob.
Am impresia ca nu ati inteles ce v-am rugat. Eu v-am rugat sa imi dati dimensiunile fizice ale termenilor din ecuatia de camp a lui Einstein. Am contat pe faptul ca sunteti expert in vectori si am crezut ca ati studiat cu atentie ecuatia de camp, ecuatia relativista a gravitatiei si mi-am zis ca pt dumneavoastra este floare la ureche, sa postati dimensiunile fizice ale tensorilor din formula. Dar vad ca tot ma duceti cu insiruiri de fraze din care nu inteleg nimic. Fiindca acum sunt obsedat de aceasta chestiune. Si nu ma mai intereseaza mecansmele care genereaza fenomenele omniprezente. Daca am vazut ca nu primesc niciun raspuns concret, m-am resemnat si am ramas tot la teoria mea mecanicista, la baza careia am pus presiunea unilaterala sau asimetrica, ca fiind cauza generala a miscarilor din universul fizic. Si am zis ca primele structuri cu presiuni asimetrice, aparute in universul fizic ar fi fotonii. Asta fiindca termenii din formula intensitatii radiatiei, a lui Poynting sunt presiuni. Din plasma formata din primii  fotoni usori, ulterior, prin cicluri de contractie si dilatare a universului, ar fi aparut fotonii grei din care s-au nascut pariculele elementare, particule care ar contine in ele presiunea fotonilor din care s-au nascut. Dar cu nasterea particulelor din fotonii grei a aparut masa particulelor, masa de repaus sau masa inerta, dar si masa gravifica, ca rezultat al interactiunii substantei cu spatiul fizic, dar si ca forma de energie potentiala, rezultata din convertirea energiei cinetice a fotonilor in energia campului magnetic al semiundelor, din sistemul de unde stationare de foarte mare amplitudine, al particulelor elementare.