-----------------------------------
AVD
26 Aug 2022 18:36


-----------------------------------
Multumesc frumos!

Astept mai degraba un 130PDS, cel care e deja la vanzare nu e cu aproape nimic mai bun fata de ce am eu. 
Din fericire, imi place mult si partea de DIY, asa ca unele cheltuieli vor fi putin mai mici (poate gasesc un set de oglinzi, fac eu cumva sa le montez pe un tub, etc). Momentan, chiar lucrez la ceva DIY, si anume transformarea unui Canon 1100D intr-o camera racita cu un TEC, cu cold finger de cupru direct pe senzor. (nu cold box!). Nu o sa fie ca un ZWO, dar o sa fie mai bine decat fara nimic. Nici nu vreau sa ma gandesc la monocrom inca. Am vazut rezultatele scoase cu un monocrom racit si niste filtre bune si pot sa spun ca unele mi-au placut mai mult decat cele facute de hubble, dar si costurile sunt sigur ca au fost pe masura.

Intr-adevar, astronomia vizuala poate fi dezamagitoare pentru unii, mai ales daca instrumentul de inceput nu este ceva wow (in 80% din cazuri, inclusiv al meu, cam asta e problema). Tocmai din cauza asta la mine s-a dezvoltat pasiunea spre astrofotografie mai degraba. Am avut sansa sa pun ochiul printr-un 200mm si chiar si prin Balaurul de 35cm si da, intr-adevar, e altceva cand instrumentul este bun, dar nu orice incepator are acces la asa ceva, mai ales daca este mic si depinde de parinti.