-----------------------------------
Cristian Kata
27 Aug 2022 20:20


-----------------------------------
Sebastian, in primul rand nu te panica! Apoi sa il folosesti bucuros si sanatos! Vreau sa fac o observatie chiar daca poate nu e cazul dar oricum e bine venita pentru altii poate la un moment dat, despre cum reglam diferenta de dioptrii dintre ochi: prima data privim cu ochiul stang (in cazul in care reglajul se gaseste la ocularul drept) acoperind obiectivul drept, nu inchide ochiul pentru ca nu e bine, si reglezi clarul din rotita centrala, apoi acoperi obiectivul stang si reglezi dreptul de la reglajul ocularului fara sa te mai atingi de reglajul central. Dupa ce ai facut acest lucru folosesti doar reglajul central atat timp cat nu mai umbli la reglajul ocularului drept. Mai verifica odata acest pas chiar daca l-ai facut deja. Daca afara era foarte cald se vede prin binoclu miscarea maselor de aer ca un blur distorsionat. Referitor la adancimea de camp nu stiu ce sa zic, sunt binocluri care au adancime extrem de mica (Minox BV 10x42) si altele au adancime foarte mare (Zeiss Conquest 10x42 de la aprox 150m la infinit), nu stiu cum e la Monarch dar la Minox invarti intr-una la reglaj. Totusi cred ca in cazul tau poate e vorba doar de un pic de stres/panica, in caz ca totusi nu iti place, ii faci retur pana poti.

Am cautat putin pe net si am vazut ca e foarte apreciat de iubitorii de pasari, la fel si Minox de care pomeneam mai sus, parerea mea este ca in acest caz e chiar bine venita o adancime de camp mica, e mai usor sa extragi informatia dintr-un plan cand ai DOF mic, dar daca il folosesti ca si mine de ex, la distante foarte diferite, e cam neplacut.