-----------------------------------
eugenrau
28 Aug 2022 12:28


-----------------------------------
Sâmbătă 28Aug22 seara, m-am hotărât să merg la locul de care s-a facut vorbire aici pe astronomy.ro, locul între Izgar si Verme&#537; &#537;i am pus GPS-ul pe Verme&#537;.Nu am avut la un moment dat niciu-un semn unde sunt, de nicăieri (Gps,indicatoare rutiere).În timp ce îmi arăta GPSu' 2-3 km până la Verme&#537;, am văzut un drum "&#539;eapăn" la stânga (de care in viteză am trecut). Am dat cu spatele, am intrat &#537;i după 50 m. am văzut reflectorizantele de la o ma&#537;ină.Ce caut&#537; masina in plin câmp NOAPTEA!?... E.T.,? Aproape să-mi treacă prin cap ideea că pot fi astronomi amatori....Am oprit în dreptul ei/lor &#537;i am văzut ceva activitate.Cineva m-a întrebat: "a&#539;i venit la sky/cer ?" nu &#537;tiu.Bine ca nu m-a intrebat ati venit sa va urcati la cer sa va tai belet ?Acum nu o mai lungesc, a fost o surpriza si bucurie sa-l intalnesc acolo pe unul din guru astronomiei banatene Dl.Stănescu Octavian.Mi-a explicat &#537;i arătat multe, eu am turat gura la maxim etc &#538;in să-ăi mul&#539;umesc dânsului &#537;i so&#539;iei că mi-au arătat câteva DSO-uri &#537;i mi-au făcut multe recomandări tehnice extrem de utile.