-----------------------------------
florin1982
28 Apr 2006 02:43


-----------------------------------
Agentia Spatiala Romana se misca poate mai bine decat multe alte lucruri din Romania. Si asta probabil si liderilor agentiei...

Foarte multe lucruri nu merg bine. Romanii tind sa arate cu degetul in alta directie cand ceva nu merge bine si de aceea multe lucruri sfarsesc nefericit.  Trebuie initiativa si organizare (inclusiv in cercetarea) pe baze economice solide; iar habarnam fiind economist probabil stie 300% mai bine decat mine ceea ce vreau sa zic :) 

Faptul ca suntem membru cooperant ESA este un mare pas inainte deoarece astfel se deschid noi oportunitati de cooperare cu ESA pe diferite domenii de la educatie si pana la cercetare. 
Si inainte de a deveni membri cooperanti existau anumite programe de colaborare cu ESA dar posibilitatea de colaborare pentru studenti/cercetaori era mai restransa. 
Nu pot decat sa zambesc cand imi amintesc cat de mult a durat sa-i conving pe cei de la ESA dupa ce mi-au trimis invitatia pentru participare la zbor parabolic (undeva prin Februarie 2003- vacanta intersemestriala), ca suntem romani si cu toate acestea dorim sa participam si ca putem face toate lucrurile necesare. 
Aveam nevoie de 4 membri pentru zborul respectiv si un profesor coordonator. Daca-mi amintesc bine undeva pana spre miezul noptii am contactat doi membri (Balan Mugurel si Istvan Lorand) ulterior ei contactandu-l pe Marius Trusculescu. Toti trei persoane de exceptie!

Ulterior dimineata a urmat telefonul catre Mircea Rusu de asemenea un profesor exceptional si care ne-a sustinut neconditonat.

Nu vreau sa ma intind la vorba dar ar fi incorect sa nu mentionez si sprijinul Agentiei Spatiale Romane prin persoana domnului Marius Piso- este un director cu o viziune extrem de larga asupra lucrurilor din programul aerospatial si consider ca viitorul tehnicii aerospatiale in Romania (daca vor mai aparea si alte persoane, deoarece cu o floare nu se face primavara) va fi de la bun in sus.

Iar pe viitor...
De ce nu poate pe viitor devenim membri deplini ESA? 
Pentru aceasta avem nevoie si de initiativa (inclusiv particulara) pe directia aerospatiala astfel incat daca cotizam bani spre ESA sa putem primi si ceva contracte... si sa le putem realiza in conditii excelente.

Florin