-----------------------------------
Sebastian Soltan
29 Aug 2022 17:24


-----------------------------------
Revin cu detalii:
1. Clar nu-l reglasem bine, dar deh, e primul binoclu dioptric. Eu reglam dioptria cu ambii ochi deschisi si practic cel mai bine vedeam pe zero  :lol: . Noroc cu @Cristian Kata ca m-a dumirit ce si cum
2. Intr-adevar, ma cam deranjeaza ajustarea continua a DOF acesta fiind extrem de fin, dar ma obisnuiesc
3. Aseara am avut parte de o gaura intre nori si m-am uitat la Jupier, reperul meu la care ma raportez pt ca am stat cu Lacerta pe el destul de des. Imi place sa observ miscarea/pozitia satelitilor in jurul lui. Surpriza a fost una placuta, adica l-am observat mai clar. Daca cu Lacerta avea ceva raze, acum cu M5 aparea ca un glob fara raze si satelitii se vedeau perfect. Uitandu-ma la Saturn parca se vedeau mai clar inelele, de fapt inelul pt ca nu pot distinge amanunte mai multe prin binoclu
4. Ca greutate clar este o diferenta fata de Lacerta si poate fi tinut mai usor
5. Ce-mi place este ca M5 este mai usor de carat fiind mai micut atat in lungime cat si ca greutate
6. Ce imi mai solicita timp este scoaterea capacelor din fata si atasarea lor, lucru mult mai greoi decat la Lacerta. Probabil ca la drumetie sau carat de colo, colo este util pentru ca aceste capace nu se deschid accidental sau si mai rau nu le pierzi pe undeva. La Lacerta capacele pot fi pierdute cu usurinta neavand un sistem de siguranta
7. Cat despre coating, intr-adevar pe ocular apar reflexiile a doua nuante de culoare, verde si violet/mov iar pe lentile verde intens si parca mici reflexii violet/mov

Alte lucruri inca nu am observat dar nici timp si cer senin ca sa ma joc noatea nu am avut. Trebuia sa-l fi avut la Vadu acum o saptamana... :roll: