-----------------------------------
Alexandru Claudiu
30 Aug 2022 09:46

Probleme aliniere imagini in Pixinsight - Helix Nebula
-----------------------------------
Buna ziua.

Postez acest mesaj deoarece este prima oara cand am o astfel de problema de procesare pe care nu pot s-o rezolv.

Este vorba despre un set de date pentru care m-am chinuit destul de mult intr-o noapte si care nu se pot suprapune corect. Tinta este Helix Nebula, care, asa cum se stie, este foarte jos.

Am reusit sa o fotografiez timp de vreo 2-3 ore printre varfuri de pomi si prin porumb, insa cand am suprapus imaginile (fits) in Pixinsight in WeightedBatchPreprocessing rezultatul final a fost o pata colorata de culoare "spalacita"...asa cum se vede in imaginea color atasata.

Am atasat si un cadru fit nemodificat/neprocesat ca exemplu.

In final, cred ca mi-am dat seama de problema: imaginile nu au fost aliniate. Asadar in cadrul numerosilor pasi pe care le executa succesiv   scriptul "WeightedBatchPreprocessing", pasul de aliniere nu a fost facut corespunzator, desi nu am primit nicio eroare.

Apoi am incercat doar sa aliniez cadrele folosind STAR ALIGNMENT si am vazut ca orice setari as face nu le poate alinia. Acest lucru mi-a intarit ideea ca problema a fost de aliniere... Spune ca gaseste doar 2, 3...4 stele, insa are nevoie de minim 6 stele pentru a executa scriptul. M-am gandit ca daca le aliniez eu astfel, iar apoi le adaug iar in algoritmul "WeightedBatchPreprocessing", problemele se vor rezolva...dar asa cum am spus nu am reusit sa le aliniez...


In cazul in care este cineva interesat si vrea sa incerce alinierea lor, am pus si un link cu cateva cadre fit care se pot descarca si testa de pe wetransfer.com la adresa: https://we.tl/t-dshhQkbgJa


Cum as putea face sa le aliniez? Ce setari sa incerc in STAR ALIGNMENT ?

(mentionez ca am incercat foarte multe variante, m-am jucat cu toti parametrii de la STARALIGNMENT si tot nu face alinierea).

Cadrele nu sunt exceptionale, insa nu cred ca sunt atat de slabe incat sa nu poata fi facuta alinierea....cred ca ceva imi scapa....

Am citit pe forumuri straine ca mai apar astfel de cazuri cand alinierea nu este posibila daca imaginile sunt defocusate, insa nu mi se pare ca este cazul acum.


Multumesc anticipat, in cazul in care cineva ofera o solutie.


PS: In cazul in care nu aceasta este sectiunea unde ar trebui postat acest mesaj, sa-mi spuneti in ce categorie sa-l postez.