-----------------------------------
gheorghe adrian
31 Aug 2022 09:07

Adaus la -Formula lui Fresnel-
-----------------------------------
Dl Iacob
Se vede inca o data ca vorbim limbaje diferite. Imi pare ca dv sunteti obijnuit sa folositi un limbaj elevat, filozofic si informatic, din care nu inteleg nimic.  Postez acum cateva extrase de pe net in care se dau niste dimensiuni ale unor termeni din ecuatia de camp, ca sa intelegeti ce am cerut. L-am rugat chiar si pe dl Sfetcu, care a scris o intrega bublioteca de fizica si filozofie, sa imi dea dimensiunile termenilor din ecuatia de camp. Si dumnealui mi-a dat doar lista cu termenii din ecuatia de camp. Dar m-am rugat si de profesorii marcanti, foarte versati, foarte dibaci, foarte talentati, care au filmulete cu definirea si calculul tensorilor, in care insira vagoane de hieroglife. Dar niciunul, nu a putut sa imi dea dimensiunile fizice (in unitati fundamentale, in LMT) ale termenilor din ecuatia de camp.
In cele gasite de mine, am fost surprins sa vad ca constanta cosmologica a lui Einstein  K  este invers de newton, adica invers de forta F^-1=N^-1.
Fiindca in teoria mea, in sistemul bidimensional forta apare ca viteza la puterea a patra  F=v^4=L^4/T^4. Iar G-ul am demonstrat ca este  adimensional. Ce ma deranjeaza in continuare este ca nu am gasit dimensiunile fizice ale lui  Tmiu,niu si ale lui g(miu,niu). Daca se spune ca Gmiu,niu, din partea stanga, este densitate volumica de eneregie, inseamna ca este presiune. Si deci toti termenii ecuatiei ar trebui sa fie presiuni. Si daca  er mare si lamda mare, sunt arii reciproce, adica invers de suprafete, cu dimensiunea  L^-2, pentru ca temenii sa fie presiuni trebuie ca   g(miu,niu) = tensorul metric, sa fie forta=v^4. Iar  Tmiu,niu   din partea dreapta ar trebui sa fie produsul forta ori presiune  Tmiu,niu=F,p=N^2/m^2. Si atunci forta (V^4) de la  Tmiu,niu   se simplifica cu forta (c^4) de la numitorul  lui K. Dar treaba ramane incurcata in continuare. Fiindca se spune ca termenii din ecuatia de camp ar avea dimensiunea ariilor (suprafeteor) reciproce, ar fi L^-2. Asta ar insemna ca  g(miu,niu) sa fie adimensional. Iar  Tmiu,niu,  sa fie doar presiune (N/m^2).  Si atunci Gmiu,niu din stanga ce mai este. Se vede ca este o balbaiala dubioasa, care imi pare ca ascunde neomogenitatea dimensionala a ecuatiei de camp. Vad ca nu imi permite sa postez pagina cu extrasele de pe internet. am sa incerc sa fac alta postare numai cu formulele de pe net.