-----------------------------------
gheorghe adrian
01 Sep 2022 11:15

Adaus la -Formula lui Fresnel-
-----------------------------------
Dl Iacob.
Fiecare vorbeste de ale lui. Dv imi spuneti de discontinuitatea spatiului fizic. Sunt convins de acest lucru. fiindca, dupa judecata mea, nu ar fi posibila miscarea, translatia, lunecarea corpurilor prin spatiul fizic. Dar  tot dupa judecata mea, imi pare ca spatiul fizic este atat de fin granulat, incat se poate spune foarte bine ca este cvasicontinuu, ca un fluid perfect, incompresibil, inponderal neinertial, necoeziv si inelastic, nestructurat dinamic si absolut insesizabil. Dar este cerut de logica formulelor. Insa nu de asta discutam. Eu vroiam sa afluu doar dimensiunile fizice ale termenilor din ecuatia de camp, ca sa pot sa stabilesc prin analiza dimensionala, daca este ecuatie fizica sau metafizica. Am rasfoit zeci de pagini pe net sa gasesc dimensiunile fizice ale termenilor din acea ecuatie. Cu greu am gasit, ici si colo, cate o fraza cu referire la dimensiunile fizice ale termenilor din ecuatie. Si ca sa va dovedesc cautarile mele, am incercat sa le postez. Si la fiecare incercare imi albea fereastra de mesaj. Atunci m-am gandit ca o fi prea mare postarea, de nu o trimite. Si am incercat sa o trimit prin mesajul privat. Acolo mi-a spus ca mesajul a fost trimis. Dar am vazut, cu mirare, ca o postat pagina cu extrasele de pe net, in format de citat. Sper ca din aceasta postare sa intelegeti la ce ma refeream in postarea anterioara. In aceste extrase sunt si niste fraze care ma incurca si ma deruteaza tare. Aici spune asa: In relativitatea generala, tensorul tensiunii este studiat in contextul ecuatiilor campului Einstein, care sunt adesea scrise ca: Gmiu,niu=K.Tmiu,niu; Notat K. este dat de; K=8.pi.G/c^4. Din care am inteles ca tensorul energie impuls este Gmiu,niu. Dar in fraza aceasta gasita astazi spune ca: G din stanga este o marime care descrie curbura spatiu-timpului. In dreapta este ceeace creeaza aceasta curbura spatiu-timp: 
Tensorul energie-impuls  T. Daca este adevarat ce spune aici, inseamna ca este o ecuatie de arii reciproce (L^-2). dar atunci inseamna ca tensorul metric  gmiu,niu este un adimensional. Si asta ma trimite la ideea unui amic, ca toti tensorii sunt doar niste abstractiuni geometrice, niste constructe adimensionale fizic. Am crezut la un moment dat ca dumneavoastra sunteti expert in vectori si tensori si in consecinta ati putea sa lamuriti, fara nici o urma de indoiala, semnificatia fizica a termenilor din ecuatia de camp.