-----------------------------------
IACOB DUMITRU
01 Sep 2022 16:19


-----------------------------------
Geometrice sau analitice, toate sunt abstractiuni si implicit metafizica.
Spatiul real, spatiul fizic nu admite ideia de egalitate perfecta.
 Dv imi spuneti de discontinuitatea spatiului fizic. Sunt convins de acest lucru. fiindca, dupa judecata mea, nu ar fi posibila miscarea, translatia, lunecarea corpurilor prin spatiul fizic. Dar tot dupa judecata mea, imi pare ca spatiul fizic este atat de fin granulat, incat se poate spune foarte bine ca este cvasicontinuu, ca un fluid perfect, incompresibil, inponderal neinertial, necoeziv si inelastic, nestructurat dinamic si absolut insesizabil.
Da, este un fluid, incompresibil, neinertial, sunt multi oameni de stiinta care au admis acest lucru, ideia de finete e ok, numai ca acele "granule" sunt ca picaturile de apa, niciuna nu seamana identic cu cealalta si "colac peste pupaza" mai sunt si in relatii fizice de vecinatate.
Relatiile fizice de vecinatate sunt de inegalitate si actioneaza ca operatii de evaluare prin aproximare, altfel spus, aceste relatii scot in evidenta diverse VARIABILE.
Vitezele de deplasare, apropiate sau nu de viteza maxima admisa, sunt diferite de la un caz la altul si de la un moment sau altul, practic sunt variabile, salturile de la o valoare la alta coincide de fiecare data si cu o minima schimbare de directie si de ce nu, ca si cand aceste puncte s-ar departa/apropia sitematic unul fata de celalalt fara a se ciocnii niciodata, un fel de dilatare/contractare a spatiului, nota bene Einstein. 
Exemplu: se afirma ca fotonii circula cu viteza luminii, parte adevarat, in realitate viteza de deplasare tinde spre o valoare maxima si difera atat de la un moment la altul al unui foton cat si intre fotoni, practic avem de a face cu o variabila.
Inscrise in relatii, aceste variabile (dimensiuni) par sa se "hraneasca una din cealalta", ca si cand ar avea o natura comuna, totul ar fi exponentul unei dimensiuni comune, practic a unei adimensiuni.
In dreapta este ceeace creeaza aceasta curbura spatiu-timp:
Toate "curburile" sunt schimbari de directie repetate, din a caror insiruire rezulta relatiile fizice, nu intamplator, fiecarui corp asociindu-se o unda, in fapt si acea unda fiind o insiruire de schimbari de directie,
Fara aceste schimbari de directie spatiul nu ar exista deloc, geometria si implicit schimbarile insiruite de directie genereaza delay-uri, genereaza fluidul amintit de dumneavoatra, fluidul temporal. 
Am crezut la un moment dat ca dumneavoastra sunteti expert in vectori 
Asa cum am aratat anterior, insemnatatea unui vector este data numai de existenta sa intr-o relatie fizica, de aproximare desigur, vectorul fiind un mijloc de aproximare, un abstract.
La fiecare schimbare de directie spatiul fizic scoate in evidenta puncte reprezentate de originea si varful vectorilor, toti vectorii au valori si directii diferite ca si cand, spatiul fizic ar reliefa o densitate mai mare sau mai mica de puncte, hai sa le spunem acestor puncte "fine granule" dispersate inegal in timp si spatiu.