-----------------------------------
gheorghe adrian
02 Sep 2022 11:58

Adaus la -Formula lui Fresnel-
-----------------------------------
Dl Iacob
Din tot ce ati insirat dumneavoasra, am inteles doar fraza asta:

Exemplu: se afirma ca fotonii circula cu viteza luminii, parte adevarat, in realitate viteza de deplasare tinde spre o valoare maxima si difera atat de la un moment la altul al unui foton cat si intre fotoni, practic avem de a face cu o variabila.
Si va spun ca nu sunt de acord cu ce spuneti aici. Eu sunt convins ca in vid fotonii au intotdeauna aceeasi viteza, viteza maxima c. Si niciodata un foton emis mai tarziu nu o sa ajunga din urma fotonul emis mai devreme. Fotonii isi schimba viteza, in sensul micsorarii vitezei, doar cand trec prin medii cu densitate energetica mai mare decat a vidului. Si modificarea vitezei este data de indicele de refractie al mediului. Dar nu de asta era vorba. Se intampla aceeasi reciproca neintelegere. Eu nu inteleg nimic din teoria nimicului, pe care expuneti in permanenta. Si dumneavoastra nu intelegeti de fel ce v-am cerut. Vorbeam de dimensiunile fizice ale termenilor din ecuatia de camp, date in marimile fundamentale L,M,T sau in unitatile de masura (m, Kg, s). V-am dat si extrasele de pe net, ca sa intelegeti despre ce este vorba. Dar tot am ramas cu nelamuriri fiindca tot nu stiu in clar care sunt dimensiunile fizice ale tensorilor din ecuatia de camp; Gmiu,niu,  gmiu,niu, si Tmiu,niu. Nu imi ramane altceva de facut, decat sa caut in continuare.