-----------------------------------
Darius M
02 Sep 2022 23:04


-----------------------------------
Wavelets ai folosit? 
Nu am folosit wavelets. Am auzit cuvantul asta in diferite tutoriale dar... inca n-am ajuns la a le folosi.

 Poti urca clipurile cele mai reusite pe un server de hosting, sa incerc si eu o editare?
Multumesc, ti-am trimis pm cu detaliile de acces. 
Vei gasi urmatoarele clipuri:

- Jupiter - 1.avi_converted.ser - exact clipul din care a rezultat imaginea cu Jupiter ata&#537;ată mai sus.

- Jupiter-v1.avi (12.8 Gb) - avi din care am facut .ser de mai sus.

- Jupiter-v5.avi (12.8 Gb) - acelasi video ca si *-v1* dar editat mai mult pentru reducerea zgomotului, conversia mai buna a culorilor din Blackmagic Raw in Rec.709, putin contrast, intunecarea cerului si scoaterea in evidenta a celor 3 sateliti.

- Jupiter-v5-h264.mp4 (111 Mb) - versiunea v5 encodata cu H.264

v1 si v5 avi sunt necomprimate, 10 bi&#539;i, Rec.709


Nu am ata&#537;at clipul in format braw din 2 motive:

- camera filmeaza in format nonlinear 12 biti care arata foarte spalacit si palid la vizualizare. Este necesara conversia intr-un spatiu de culoare mai potrivit pentru vizualizare, cum e Rec.709.

- in clipul original braw sunt cateva portiuni unde ori e foarte multa miscare, ori turbulentele fac prea de neinteles imaginea. Clipurile la care am făcut share sunt constituite doar din portiunile utilizabile.


Po&#539;i mări magnifica&#539;ia unui barlow mărind distan&#539;a dintre acesta &#537;i senzor.
Nu stiam, voi incerca.

timp de expunere cât mai scurt, ideal sub o milisecundă, practic 3-5;
Suspectam că ar fi &#537;i asta o solutie, multumesc pentru confirmare. Filmarile cu Saturn si Jupiter le-am facut la 24fps cu shutter 180 de grade, adică un timp de expunere de 1/48 secunde = 20 milisecunde
Voi incerca si cu un timp de expunere mai scurt.

Turbulen&#539;a instrumentală.
La asta nu m-am prea gandit, dar are sens.