-----------------------------------
Darius M
03 Sep 2022 03:26


-----------------------------------
Cum faci focusul?
La deep sky am inceput sa folosesc bahtinov, am 1 pentru 1000mm si unul pentru 2000mm (pentru cand am un barlow)
La planetar doar ochiometric, n-am avut bahtinov pentru 4000mm.

Poti seta gain/iso din camera?
Doar iso, dar iso este aproape irelevant pentru ca filmez raw. 
Zic "aproape" deoarece camera are dual iso. 
Are un amplificator pentru iso pana la 1000 inclusiv, si altul pentru iso de la 1250 in sus. 
La iesirea precedenta am filmat cu iso 1000. Data viitoare voi filma si cu peste 1250, probabil 6400 tinand cont de graficul de aici: https://photofocus.com/video/dual-iso-basics-shooting-with-braw/
Asta ar trebui sa-mi permita timpi de expunere mult mai mici.




Am refacut stackingul cu urmatoarele modificari:

- Am folosit o versiune mai bine procesata a clipului video (cea numita v5 in mesajul de mai sus)
- Am explorat Wavelets. Rezultatul este intr-adevar mai bun cu editarea wavelets.

Explorez in continuare modalitatile de editare, dar cu siguranta voi pastra Wavelets in trusă, mul&#539;umesc pentru indrumări.

La următoarea ie&#537;ire voi incerca să imbunătă&#539;esc &#537;i achizitia imaginilor - curenti de tub, timp de expunere &#537;i poate chiar &#537;i depărtarea camerei de barlow dacă reu&#537;esc să fac o extensie până atunci.

În&#539;eleg că pentru fotografie planetară este foarte utilă o lungime focală mai mare, dar până la următorul telescop am timp să mai studiez achizitia &#537;i procesarea.
Imaginea asta cu Jupiter îmi place, cu toate că observ o diferen&#539;ă prea pare intre zonele deschise &#537;i cele închise la culoare ale planetei. Probabil am exagerat cu wavelets...  :D


[Edit]
Am adaugat si versiunea 4 a imaginii. Asta imi place cel mai mult pana acum, am avut grija mai mare la contrastul intre zonele deschise si inchise la culoare ale planetei.

[Edit2]
&#536;i dacă tot am inceput threadul cu Saturn, ata&#537;ez aici o reeditare a planetei din aceea&#537;i sursă video