-----------------------------------
gpaunescu
09 Sep 2022 09:38


-----------------------------------
Multumesc pentru raspuns Marius.

Nici mie nu imi plac cele cu un singur surub; si la cel pe care il am i-am schimbat extensia si am pus una cu doua suruburi.

Nu stiu care e diferenta intre 1 si 2 (UNC); mie mi se pare ca au schimbat numai capatul de la tub, insuruband un element cu 3 suruburi.
Daca e asa atunci de unde vine diferenta de payload de 3 kg (culmea suportata de cel care nu e UNC)

Si tot asa ma intreb pe ce se duc banii daca alegi un telescop UNC (acolo din cate am vazut tubul de carbon are cea mai mare contributie la pret; restul imbunatatiirilor minore si nu foarte clar explicate; poate certificatul de testare sa fie ceva palpabil si util)

In fine cred ca o sa ma duc spre Baader; aici sper sa gresesc mai putin. Mi-ar placea si cel de la Omegon  (de la nr. 5) dar parca nu as astepta atat si mai ales nu am siguranta ca la 1 noiembrie apare (cu telescopul au lalait-o).

In plus la Baader, as vrea sa iau si adaptor cu "click & lock". Ai experienta cu asa ceva? Un baiat de pe youtube zicea ca l-a dezamagit pt ca pierde colimarea; cam ciudat.

O zi buna si cer senin,
Gabi