-----------------------------------
Dbird
10 Sep 2022 11:29


-----------------------------------
Antrenament, mult antrenament. Merita caci in general focalizarea individuala este asociata binoclurilor profesionale. Si cand cumperi un Ferrari, in banii respectivi se regaseste o saptamana de training pe respectiva masina....caci 5-600 de cai se conduc diferit de cei circa 100 cat suntem noi , uzual, obisnuiti. 
Spre exemplu eu tin intre podul palmei si ultimile trei degete (mijlociu, inelar si mic) umerii binoclului si cu degetul mare si aratator rotesc ocularele. Mie imi pare usor, incearca. Ar mai trebui sa te obisnuiesti sa faci clarul simultan pe ambii ochi mentinandu i deschisi...in timp real sa zic asa... poate putin mai greu dar prin antrenament se invata .... orice ...si tot ce initial a parut greu devine usor. 
Deci antrenament, mult antrenament. 
Si daca totusi in final tot ti se pare greu...treci integral pe binocluri cu focalizare centrala.
Revin si aici cu ideea care am mai spus-o zilele trecute. Nu exista profunzime de camp efectiva, exista doar o senzarie de clar pe o distanta mai mare sau mai mica. La orice binoclu daca vrei sa vezi cu adevarat clar la maximul posibil trebuie facut clar la fiecare distanta..altfel as spune ca ati investit prea multi bani in binoclul vostru..... :lol: